I sommerferien får man endelig mer tid til å lese bøker og høre på podkaster. Her er seks podkaster du ikke bør gå glipp av i sommer.

Hvis du har blitt hekta på podkast, er du ikke alene. De siste årene har podkast blitt et enormt populært medium, og en undersøkelse utført av Kantar viser at 17 prosent nordmenn hører på podkast hver dag.

Sommeren er den perfekte tiden å legge seg på en solseng med en god podkast på ørene. Her er seks av våre favoritter.

God bedring

Hvis du er interessert i helse og forskning, har du kanskje hørt denne allerede – hvis ikke kan du glede deg! I podkasten «God bedring» får du høre programleder Cecilie Kåss Furuseth, lege Kaveh Rashidi og psykolog Peder Kjøs snakke om spennende temaer innenfor helse, forskning og psykologi.

Legen og psykologen svarer på spørsmål fra lytterne, og kanskje tar de opp et problem du kan kjenne deg igjen i. 

Hun vs. han

Har du noen gang lurt på hvordan du kan gjøre et godt inntrykk på første date eller hvorfor så mange menn er redd for å forplikte seg? Dette er noen av temaene som tas opp i podkasten «Hun vs. han».

I podkasten snakker de to gode vennene Kjersti Westeng og Adrian Møller Haugan om de mange frustrerende forskjellene mellom kvinner og menn. De tar opp morsomme situasjoner og teorier, og forteller sine egne historier om dating og samliv. 

Kjersti og Adrian er ofte uenige om kvinner og menns sterke og svake sider, og er ikke redd for å snakke rett fra levra. Du kommer definitivt til å kjenne deg igjen i flere av episodene!

The Best Thing Since Sliced Bread?

Kan kollagentilskudd gjøre at du får strammere hud? Er det noe vits i å bruke tusener på lydisolerende hodetelefoner? Og fungerer egentlig tannblekingen man kjøper i butikken? 

Disse og mange andre populære trender og myter får du høre om i podkasten «The Best Thing Since Sliced Bread». Programlederne prøver å komme til bunns i om populære produkter faktisk lever opp til sitt gode rykte – eller om du bør styre unna. 

Psykologen

«Psykologen» er en podkast fra NRK som består av korte episoder om forskjellige psykologiske fenomener. I podkasten tar programleder Ingvill Bjorland og psykolog Egon Hagen opp spennende temaer som mange av oss har vært borti. 

Har du noen gang lurt på hvorfor mange par ligner på hverandre utseendemessig, eller hvorfor avvisning gjør så vondt? Da bør du høre på denne podkasten – psykolog Egon Hagen har også mange gode råd dersom du er i en lignende situasjon.

Venner av internett

Hvis du liker mørk humor og sarkasme, bør du høre på denne. I podkasten «Venner av internett» (tidligere Kvinneguidens venner) tar forfatter Linnéa Myhre og Stine Melbø et dypdykk i hva som har skjedd på internett den siste uka. 

De finner frem morsomme og interessante tråder på Kvinneguiden og snakker om hva som skjer i samfunnet og i deres egne liv. En god blanding av humor, alvor og programledernes egne erfaringer. 

Drivkraft

I denne podkasten inviterer programleder Ruben Gran en rekke kjente mennesker til å fortelle om sin karriere og hva som har gjort at de har lykkes. 

Her kan du blant annet høre kjente mennesker som Åse Kleveland, Jo Nesbø og John Christian Elden om hva som er deres drivkraft. 

Les også: Høstens boktips