Planter og blomster kan påvirke trivsel i større grad enn bare utseende. Det er lett å glemme at vi mennesker stammer fra naturen, derfor trives vi godt med grønne planter rundt oss. Forskning har vist at planter fungerer som luftrensere, som bidrar positivt psykisk og fysisk. 

Det er ikke bare i hjemmet grønne planter kan ha positive bivirkninger. På arbeidsplassen kan det også gi gode fordeler å være omgitt blomster eller planter. Med lange arbeidsdager innestengt og sittende i kontorstillinger, kan grønne planter være den lille forskjellen som gjør at sjelen trives litt bedre. 

Best i test

Vi søkte kunnskap fra ingen ringere enn NASA, for å finne ut hvilket planter renser luften best for giftstoffer helt naturlig:

Stueplanten fredslilje, er en plante som i tillegg til å absorbere CO2 og frigjøre oksygen, kan rense luften for benzen som er et kreftfremkallende giftstoff. Benzen frigjøres vanligvis fra maling, gummi, olje og plast. Fredsliljen renser luften også for giftstoffet Trichloroethylene, som frigjøres fra bruken av lakker, maling og trykkfarger.

Svigermors tunge, er en fin plante som fjerner de fleste giftgasser som benzen og trichloroethylene. Som en luftrenser er den nærmest optimal, men det er den dessverre ikke for dyreelskere. For om du har en katt eller hund er denne planten nemlig giftig for de hårete små. Om du ikke har hårete små løpende rundt, er denne planten veldig god for luften i hjemmet. 

Bambus Palme, ofte kjent som planten pandaene spiser mens de later rundt. selv om Bambus Palmen skårer svært høyt når det kommer til rensing av giftstoffer. Den renser både Benzen og Trichloroethylene, samtidig som den renser Xylene også. Det viktigste av alt derimot, er at den ikke er giftig for hunder eller katter. Planten gir også et tropisk preg i hjemmet som kan være attraktivt for mange.

Krysantemum, checker alle boksene når det kommer til rensing av giftstoffer. Den kvitter seg med det kreftfremkallende giftstoffet Benzen, Trichloroethylene, Xylene og Ammoniakk. Den eneste ulempen med denne planten er at den kan være giftig for katter eller hunder. Utenom det, så er denne planten optimal å skape den beste luften i hjemmet deres. 

Planter kan være visuelt beroligende å ha rundt seg enten på jobb eller i hjemmet. De har en god innflytelse på kropp og sjel når vi føler oss litt nærmere naturen på daglig basis. Med god luft er det naturlig at kroppen trives bedre når kjemikalier er fjernet fra luften vi puster daglig. Det er absolutt noe å tenke på neste gang du skal ut å handle blomster eller planter.