Inneholder annonsørinnhold

Høsten er her, og med den kommer også høysesong for inneaktiviteter. Noen foretrekker å se på film, mens andre elsker en god bok. Dette er noen av de mest aktuelle bøkene du kan kose deg med foran peisen denne høsten.

Bøkene som omtales her kan kjøpes hos norske bokhandlere som Norli, Ark, Adlibris og Tanum. De er også tilgjengelige som lydbøker. 

“Gileads døtre” av Margaret Atwood

Boka bak HBO’s suksesserie “The Handmaids Tale” har endelig fått en oppfølger. Den første boka “Tjenerinnens beretning” kom ut for 34 år siden, og skildrer livet i det dystopiske samfunnet Gilead etter en amerikansk borgerkrig. 

I oppfølgeren gjenopptas historien om tjenerinnen Offred. Boka er skrevet uavhengig av serien, og det vil derfor være mange overraskelser på lur for alle som leser. 

“Terapauten” av Helene Flood

“Terapauten” er en norsk bok som ble solgt til 123 land før den i det hele tatt kom ut i Norge. Det er en psykologisk thriller fortalt av jeg-personen Sara, som arbeider som terapaut. Hun er den klart mest interessante karakteren i boka, og drivkraften gjennom hele fortellingen. 

Hvis du er glad i thrillere kommer du til å elske denne boka. 

“Datteren” av Anne B. Ragde

Den sjette og siste boka om familien på Neshov er endelig kommet. Vi følger Torunn som har tatt over driften av Neshov Begravelsesbyrå, og selvfølgelig Erlend og hele hans danske storfamilie. 

Ragdes Neshov-serie startet med Berlinerpoplene i 2004, og hun har hatt vanvittig kommersiell suksess i Norge. Det er derfor knyttet store forventninger til den sjette og siste boka. 

“Over horisonten” av Jojo Moyes

Den bestselgende forfatteren Jojo Moyes har ligget på toppen av den norske boklista i årevis, og nå kommer hun med en ny bok som har fått tittelen “Over horisonten” på norsk. Historien skal være basert på virkelige hendelser. Her møter vi fem unge kvinner som trosser alt for å spre kunnskap og finne kjærlighet. 

“Illvilje” av Jørn Lier Horst

Levningene av en ung jente blir funnet av en turgåer i Svartskogen, og en gammel sak blir aktuell igjen. Drapet har tydelige likhetstrekk med seriemorderen Tom Kerrs fremgangsmåte. Under rekonstruksjonen går alt fryktelig galt, og etterforskningsleder William Wisting blir utpekt som syndebukk. 

Dette er bok nummer 14 i serien om etterforsker Wisting ved Larvik politistasjon, og den kommer med en overraskende og dramatisk vri. “Illvilje” er et must for alle Horst-fans. 

“Kniv” av Jo Nesbø

Vi avslutter med den seneste boka i serien om Harry Hole. I “Kniv” har Hole mistet alt – han har begynt å drikke igjen, Rakel har kastet han ut og han har mistet jobben på politihøgskole. I ensomheten starter jakten på en gammel fiende. 

Dette er den tolvte boka i serien om Harry Hole, siden “Flaggermusmannen” kom ut i 1997. Nesbøs bøker er solgt over hele verden, og den seneste boka skuffer ikke.