Garam Masala er en tradisjonell indisk krydderblanding, og en nøkkel til å lokke frem den karakteristiske indiske smaken.

Garam betyr sterk og masala betyr krydderblanding. Garam masala får du servert ved enhver indisk restaurant i hele verden.

Hvis du reiser til India, er det ikke uvanlig å få servert hjemmelaget garam masala. Oppskriften varierer fra familie til familie, men hovedingrediensene er vanligvis sort pepper, chilipepper, koriander, spisskummen, kardemomme, kanel, muskat og nellik.

Det er ikke vanskelig å lage garam masala selv. Dette trenger du:

  • 30 stk. grønne kardemommekapsler (fåes blant annet hos Kolonial.no)
  • 5 stk. sorte kardemommekapsler (fåes blant annet hos Verdensmat.no)
  • 15 stk nellikspiker
  • 15 cm kanelstang
  • 5 ss spisskummen
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

  • Ha alle krydderne i en tørr stekepanne, og rist dem over middels varme mens du rører rundt. Når de deilige, aromatiske duftene frigjøres, trekker du pannen til side og lar blandingen kjøle seg ned. 
  • Plukk ut kardemommekapslene og fjern skallene.
  • Bruk en morter eller krydderkvern, og knus alt til en fin krydderblanding.

Hvis du oppbevarer den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder, vil den holde seg frisk og aromatisk lenge. Lykke til!