Garam Masala er en tradisjonell indisk krydderblanding, og en nøkkel til å lokke frem den karakteristiske indiske smaken.
Garam betyr sterk og masala betyr krydderblanding. Garam masala får du servert ved enhver indisk restaurant i hele verden.
Hvis du reiser til India, er det ikke uvanlig å få servert hjemmelaget garam masala. Oppskriften varierer fra familie til familie, men hovedingrediensene er vanligvis sort pepper, chilipepper, koriander, spisskummen, kardemomme, kanel, muskat og nellik.
Det er ikke vanskelig å lage garam masala selv. Dette trenger du:
- 30 stk. grønne kardemommekapsler (fåes blant annet hos Kolonial.no)
- 5 stk. sorte kardemommekapsler (fåes blant annet hos Verdensmat.no)
- 15 stk nellikspiker
- 15 cm kanelstang
- 5 ss spisskummen
- 2 ss korianderfrø
- 1 ts sort pepper
- 1 ss fennikelfrø
Slik gjør du:
- Ha alle krydderne i en tørr stekepanne, og rist dem over middels varme mens du rører rundt. Når de deilige, aromatiske duftene frigjøres, trekker du pannen til side og lar blandingen kjøle seg ned.
- Plukk ut kardemommekapslene og fjern skallene.
- Bruk en morter eller krydderkvern, og knus alt til en fin krydderblanding.
Hvis du oppbevarer den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder, vil den holde seg frisk og aromatisk lenge. Lykke til!