Vi sløser, vi kjøper nytt før vi trenger det, vi kaster ting vi kunne donert eller solgt, og vi bruker alt for mange sugerør og plastkopper. Selv om dette er et stort problem er det likevel enkelt å gjøre en forskjell, det er kun små justeringer som skal til før du sparer verden for unødvendig utslipp.

Handlenett

Jada, hørt det før… for vi har jo det, vi hører det hele tiden: ta med eget handlenett så slipper du å ta plastposer. Men det er egentlig et utrolig bra tips! Det krever så lite å ta med seg eget handlenett når du skal handle.
Problemet kan kanskje være å huske å ta det med seg, så her har du noen tips:

  • Alltid ha et handlenett i vesken/sekken din
  • La det ligge i gangen slik at du ser det før du går ut av døren
  • Om du har bil, la det ligge i bilen

Hvor ofte er du i butikken og kjøper et par ting, du har veske eller sekk men takker likevel ja til pose, trenger du egentlig det? Som oftest er svaret nei, så tenkt deg om før du takker ja, kan jeg bære dette i hånda, eller kanskje jeg får plass i den bagen jeg har med meg, det krever så lite men sparer kloden for en plastpose av gangen.

Ta med egen kopp

Vi kjøper mye kaffe, vi drikker masse dispenserbrus og ender opp med å bruke store mengder engangs kopper. Prøv derfor å ta med din egen kopp, på de aller fleste steder kan du få kaffe og andre drikke laget i den medbrakte koppen din slik at du er mer miljøvennlig. Denne er kanskje litt vanskeligere å huske på, men når du først kommer inn i en god rutine vil du spare miljøet for mange engangs kopper.

Sugerør!!

Denne henger veldig sammen med det forrige tipset. Det er superenkelt å få tak i sugerør laget av glass/metall etc, og de er også superenkle å ha med seg rundt. Det er så lett å bare bruke sitt eget sugerør i steden for alle de plast sugerørene du bruker i løpet av en måned! På samme sted som du kjøper flerbruks sugerør får du som oftest kjøpt en liten børste også, det gjør det enkelt å vaske sugerøret både hjemme og “on the go”.

Kjøp brukt!

Noe av det beste med å kjøpe ting brukt og ikke minst med å kjøpe klær brukt, er at du kan finne gamle skatter som ingen andre har, en annen fordel er at veldig mange kjøper noe, bruker det en gang for så å selge det mye billigere enn ny pris, på den måten kan du få nye hippe klær uten å måtte betale full pris, du sparer både penger og miljøet.
Om du har vært innom en bruktbutikk er det lett å tenke at det ikke er noe kult der, men det er hvis du ser på hele butikken som en helhet, men hvis du ser på plaggene hver for seg er det mye lettere å finne ting du kommer til å like. ikke vær så kritisk, du kan finne mange skjulte skatter hos bruktbutikker, miks farger og oppdag helt nye antrekk!