Nå nærmer desember og julaften seg med stormskritt, men det er dessverre ikke sånn at man alltid kommer i julestemning. 

Men fortvil ikke – det finnes en rekke ting du kan prøve for å komme i den rette stemningen før julaften! I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan. 

1. Julemusikk

Dette er kanskje den enkleste! Fyll huset, leiligheten eller øreproppene med vakker julemusikk. Lag en spilleliste med dine egne julefavoritter, eller søk opp en juleliste der du hører på musikk. Det fine med julesanger er at det ofte bringer frem minner fra tidligere år, perfekt for å kjenne på den gode julefølelsen!

Vi kjenner alle til de gode, gamle klassikerne, som for eksempel “Vi tenner våre lykter”, “Det lyser i stille grender”, også videre. Disse sangene har i mange år fylt norske hjem med ekte juleglede, men de siste årene har det kommet en rekke nye, og mer moderne julesanger som tar for seg temaer som er svært aktuelle i dagens samfunn. Disse er kanskje ikke like “julete” som de gode gamle, men de sprer også glede og julestemning. 

Hva med å utforske den nye julemusikken som har kommet i år, kanskje du finner noen nye favoritter?

2. Julefilmer

For de fleste er julefilmer en stor del av julen. Det å sette seg i sofaen med et pledd, kakao og julegodt er juletradisjoner for mange, og det perfekte å gjøre dersom julestemningen ikke er helt på plass enda. 

De siste årene har diverse strømmetjenester blitt fylt med nye og gamle klassikere. Kanskje du kan finne deg noen nye favoritter? 

Start desember med å se på juleklassikere som:

  • Hjemme alene
  • Love actually
  • Polarekspressen
  • A christmas carol
  • The grinch

3. Pepperkaker

Ikke bare er det superlett å bake pepperkaker – det er også en hyggelig aktivitet du kan gjøre sammen med de du er glad i. 

Samle familie eller venner til en pepperkake- og bakekveld. Lag pepperkakehus og pynt med melis, seigmenn, nonstop og polkagriser. Bak pepperkakehjerter, og skriv tall på fra 1-24 med melis. Heng pepperkakene i et vindu, og vips! så har du den perfekte julekalenderen!

4. Julegaveshopping

Selv om julen i størst grad handler om å nyte tid med familie venner, er også julegaver en stor del av av den tradisjonelle feiringen. Nå er julegatene pyntet og det gir maks julestemning å gå å se i butikker. 

Om du har tid kan du gjøre en hel dag ut av det. Kombinér shoppingen med en tur på café og et besøk på et julemarked. 

Dersom du befinner deg i Oslo, vil en tur innom Jul i vinterland i sentrum virkelig være noe å anbefale. Vinterland kan også besøkes med barn – der er det veldig barnevennlig med pariserhjul, sklie og skøytebane.

God jul!